Hemvävd musik

På den här sidan kan du lyssna på några av låtarna jag har skrivit. Inspelningarna är av mycket varierande kvalité så det är inga flashiga demos.

 

Barnsånger

Hoppsången (NY!)
Upp på knät och iväg!

Jag ser att du är ledsen (NY!)
Den här jag skrev jag med barn i åtanke. Men i efterhand känns det som om jag skulle behöva höra detta när jag är ledsen också.

Gud vakar över dig
En fin liten vaggvisa som kom till en natt när jag inte kunde sova. Den tillägnar jag lille Vilgot eftersom jag träffade honom bara någon dag efteråt. Sov så gott du lille!
Noter

Det blir dag igen
En visa jag och Melina skrev tillsammans under kvällar då hon var alldeles för spänd och uppspelt när hon skulle sova. Den blev mysig tyckte jag och den är bra att gunga till. Det är inte alltid hon somnar men den är skön att sjunga.
Noter

Lilla du
När jag blev ombedd att sjunga på Izabellas dop ville jag testa att skriva något till henne. Det blev en vaggvisa som kan sjungas om hela släkten. Den är skön att sjunga och bra att vagga till.
Noter

Kom kom
Ända sedan Melina föddes har jag velat skriva en sång om att kramas eftersom det är så himla mysigt! Dessutom känner jag inte till några bra sånger som handlar om kramar. Jag vill ju ha något mysigt att sjunga när det är dags att sova.
Noter

Kramsången
Just eftersom jag så länge hade sökt en kramsång blev jag förvånad när en natt ytterligare en melodi dök upp. Men den här är lite svängigare och handlar om pussar också. Melina tycker om att höra den.
Noter

Mammasången
Att vara föräldraledig är en speciell upplevelse.

Jag önskar dig inte guld (NY!)
En välkänd dikt av en inte så välkänd författare, nämligen Inger Thörnqvist, som läses på många dop och välsignelser. Melodin som infann sig blev mysig tillsammans med texten.

 

Sånger om livet, om tro

Aftonpaus
En av mina favoritlåtar. Handlar just om en paus om aftonen. Lite drömsk och sövande. Passar väl bra för en modern vaggsång.

Bön för en vän (NY!)
När det är illa, behöver man någon som tänker på en. En hjälpande sång för att be för andra.

Där Guds ande är
En fin liten sång som kom till i veckan inför en gudstjänst med samma tema. Lättspelad och lättsjungen. Handlar om att man är fri där Guds ande är.

En av mig
Den här låten är skriven på ett tonårsläger för längesedan. Efter en en diskussion om ett bibelord med en ledare.

En egen ängel
En sång om miraklet att få ett barn. Den skrev jag inför en barngudstjänst för flera år sedan. Den har ett härligt rockigt sound som är lite annorlunda mot andra liknande sånger.

Frid
En lovsång. Mer behöver jag inte säga.

Gud jag ber dig
En av de första låtarna jag skrev. Jag hade med en blockflöjt till Kos med gymnasieklassen inför studenten och skrev den här sången på hotellrummet. De måste ha undrat vad sjutton jag höll på med…

I min moders famn (NY!)
Jag tycker om vaggvisor. Det är något särskilt som händer när man hör musik innan man ska sova. Jag inbillar mig att den kanske följer med in i drömmen. Och på den här platsen – med grundtryggheten säkrad och där lugnet råder – där tycker jag är en bra plats att börja drömma.
Och det där med att Gud måste vara man – nej, det tror jag inte alls. Som mamma till ett par år tillbaka tror jag att Gud är en förälder som ser till sina barn och ger dem det de behöver. Ibland genom en fadersgestalt och ibland genom en modersgestalt. Eftersom jag själv är mamma är det här var jag skulle vilja att mitt barn startar sina drömmar.

I said a prayer
Texten är en känd bön som jag har tonsatt. Det är en mycket fin text som jag hittade på ett bokmärke i en kristen bokhandel.

Lugna hav
När jag mådde riktigt dåligt en period i mitt liv så kom den här låten i mitt huvud. Jag fick sätta ord på mina rop på hjälp. Den tycker jag mycket om.

Lyssnar utan ord (NY!)
En sång jag skrev med berättelsen om det förlorade lammet i bakgrunden. Hur Gud fortfarande inte ger upp utan letar upp oss små eländiga lamm hur långt vi än må ströva.

När orden kommer inifrån
När jag blev ombedd att sjunga mina sånger på en tillställning på mitt jobb (jag jobbar i Svenska kyrkan) valde jag att sätta den här titeln på mitt framträdade. Sen blev det en sång.

Omfamning
Under perioden då jag hade det tufft hade jag en natt en dröm. När jag vaknade skrev jag ner vad jag hade drömt och det blev den här sången. Den ligger mig varmt om hjärtat.

Tacksam
En lovsång om ett ack så ständigt aktuellt tema.

Vilket under
En lovsång om kärlekens under. Lite mysig.

Välsignelsesamba (NY!)
Ett försök till svängig välsignelse. Den är i alla fall rolig att sjunga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s