Vi vill va ifred!

20120527-011241.jpg

Idag har varit en dag fylld med massor av lek. Först lekte Melina med Alice i typ tre fyra timmar. De hade jätteroligt och sprang mellan sina rum. Men fika skulle de göra ensamma.
– Vi vill va ifred mamma. Gå iväg.

Sen var Melina med mig i kyrkan i flera timmar där hon träffade nya kompisar. Hugo och hon hängde ihop länge. Melina är fantastisk på att ta sig an nya barn. Hon tar kontakt och initiativ och är inte det minsta blyg. Hon tog till och med ettåriga Rebecka i handen och tog med henne för att leka. Och hon klarar sig själv. Mesta tiden idag var hon själv någonstans i kyrkan men hon letade upp mig med jämna mellanrum…

Eftersom jag ligger här alldeles upprymd över Loreens seger (!) så tänkte jag skriva lite om utvecklingssamtalet vi hade på dagis igår. Vi har verkligen en fantastisk tjej!

– Hon är självständig och ständigt i farten. Hittar alltid på något och låter andra vara med.
– Hon är bra på att prata och samtala och försöker redan förklara bort sig om hon gjort något dumt.
– Hon sjunger mycket på dagis. Också.
– Hon hjälper gärna till att skälla på barn om fröken gör det. Men hon lyssnar när de ber henne sluta.
– I våras lekte hon tydligen mycket med smålego (hade vi ingen aning om) och nu är det utelek som är allra roligast. De är ett gäng som går iväg och grejar så fröknarna ser dem inte så mycket för det mesta.
-Hon älskar där det är pyssel på gång. Måla och baka är mycket populärt.
– Hon pratar aldrig om att hon har ont i magen på dagis. Det är bara hemma.
– Hon vet hur hon vill ha det och är bestämd på den punkten. Hon har hållit i sångsamlingen flera gånger och sköter det galant. Fröken tyckte att hon redan uppvisar ledaregenskaper och tyckte att det ska bli kul att se vad det blir av henne.

Det tycker vi också.

Det enda de sa att hon inte var bra på var att ta lite mat av sånt hon inte tycker om. Hon lassar på hon. Men tydligen tycker alla barnen att det är jätteroligt att skrapa av matresterna sen så det är kanske inte så konstigt. Det kanske är uträknat.

Ja, fröken hade bara goda saker att berätta om vår tjej. Och nu när hon ska byta avdelning och få ännu mer stimulans kommer hon nog att blomstra! Ännu mer! Det finns så mycket att göra där och större barn att leka med. Hon får med sig två kompisar från nuvarande avdelningen också så där kommer hon att stortrivas. Det känns så tryggt att hon anpassar sig så otroligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s