Saffransmazarin (eller saffranskladdkaka)

20111222-185152.jpg

20111222-185218.jpg

Smält 125g margarin/smör och smält 100 g vit choklad i där.
Undertonen blandar du i en bunke 2,5 dl socker, 2 dl vetemjöl, 1-3 msk vaniljsocker, 1 dl (jag tog 100 g) mandelmassa och 0,25 tsk salt.
När smöret och chokladen smälter blir det lite grynigt. Det gör ingenting. Häll i 0,5g saffran i kastrullen och låt dra någon minut.
Häll ner smörchokladen i de torra ingridienserna och rör ihop. Blanda nu i tre ägg där och rör runt. Nu blir degen en smet. Häll i bröad form.
Grädda i 200 g så länge som du vågar. Tar man 15-20 min får du nog kladdarna. Min stod inne 25 min och liknar mer mazarin i konsistensen. Jag ska skära den i små kuber på julafton till efterrättsbuffen. Smarrigt värre! På jobbet tyckte den var jättesmarrig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s