Säffle flygklubb

I lördags åkte jag och Melina till Säffle för att vara med på 50-års-jubiléet! Säffle flygklubb. Jag har spenderat många somrar där. Att komma tillbaka dit är lite som att komma hem. Som vi lekt och grejat i varenda hörn…

Mamma blev också lite nostalgisk. Hon fanns sig snabbt till rätta bakom disken där hon kokat så otroligt många koppar med kaffe. I drickautomaten hängde det alltid kall dricka för tre kronor. Och skylten uppe till höger är äkta flygarklotter. Den sitter på en list i uppehållsrummet. Kopparna på väggen hängdes upp där under vår tid för att spara plastmuggar. Pappas och Simons skyltar och koppar fanns fortfarande kvar. Det var bara att använda dem igen.

Det var otroligt roligt att se så många kända ansikten. De flesta kände nog inte igen mig direkt. Men många var sig lika så jag kände igen dem. Lite flyg blev det också. Men helikoptern är en modell. Och ja, den bilden är faktiskt åt rätt håll. Han flög den mindre än en meter från marken på det sättet. Någon undrade om om han skulle klippa gräset.

Melina fann sig till rätta och tyckte nog att traktorn var roligast. Nyckeln satt i så hade vi lämnat henne där hade hon nog stuckit.

Ibland känns det som att tiden står still på vissa ställen eftersom samma saker finns kvar så många år. Den där vågen minns jag att vi lekte med. Vinghållaren var rolig att sitta på och asfalten var lika bucklig. De döda flugorna förknippar jag också med klubben. Jag tyckte så synd om de som dött en törstig död uppe i flygtornet.

Det var ett tag sedan. Tjugo år drygt. Men riktigt roligt hade vi! Vem fick flyga varje år liksom?!
Det ska bli ruskigt spännande vilka äventyr vi får ta med Melina på i framtiden. Det som hon kan titta tillbaka på när hon blir vuxen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s