Rosslig start på det nya året

Äntligen verkar det vända. Melina är förkyld och nu verkar det faktiskt som om det börjar bli bättre. I måndags var hon så rosslig så rosslig så vi åkte faktiskt till sjukhuset. De tog prover, både i näsan och i handen, och alla såg bra ut. Det var ingen allvarlig infektion. Hon fick luftrörsvidgande medicin och så fick vi åka hem. Hon var så duktig när de tog prover. När de tog blod i fingret skrek hon inte ens! Det trodde vi absolut.

Nätterna har varit kämpiga nu. Men det är egentligen inte så konstigt. Tänk att vakna och inte kunna andas ordentligt – vilken panik! Särskilt när man inte har upplevt det förut. Vi är ju vana vid hosta och täta näsor men har man aldrig varit med om det förut måste det vara väldigt läskigt. Särskilt sån slemmig hosta… Det är tur att hon är så stor att hon orkar hosta.
En intressant detalj är medicinen hon fick. Ventolin. Läkaren sa att hon kunde få lite hjärtklappning av den. Inte sa hon att det var uppåtchack för barn! Herre jösses så speedad hon blev! Alldeles stirrig och sprattlande som energizer-kaninen! Vi kollade lite info och tydligen är det så att socker dämpar hosta. Och ja, det var en väldigt söt lukt på medicinen. Så lite sockerchock är tydligen vad som ordinerades… Det är säkert mycket annat bra i medicinen men en så pigg tös var det länge sedan vi hade… Dock är det ganska frustrerande när klockan är 01.oo och alla vill sova utom den minsta i familjen. Hi hi!

Nu har vi varit sjuka alla tre. Stefan före jul, jag i mellandagarna och nu Melina. Det har alltså inte blivit så mycket gjort på julledigheten som vi hade tänkt. Alltså får vi hoppas att hon inte börjar krypa snart. Vi hade bland annat tänkt barnsäkra. Det får bli en annan gång.

Det är väldigt kallt nu. Jag tycker inte om kylan. Inte när den blir så bitsk. Det gör liksom ont i huden. Tur att vi har saker att göra hemma. Dock har grannen som nyss flyttat in börjat slipa väggar nu så det blir väl inte så fridfullt. Men det står jag ut med. Vi slipade en massa väggar när vi flyttade in här.

Nej, dags att checka in på hotell Sovrummet. Det har varit sena nätter så det ska bli skönt att sova ikapp lite. Inatt var vi uppe mellan 2.30 och 4.15. Blöjbyte, feber och mat i kvadrat. Det är tur att hon är så vansinnigt söt…

God natt!

Annonser

One thought on “Rosslig start på det nya året

  1. Det är salbutamol (det verksamma ämnet i bla Ventoline och Airomir) som kan ge hjärtklappning och göra henne lite speedad. 🙂

    Tim blev likadan när han var bebbe. Fast efter en stund brukade han totalkrascha.

    Hoppas det ger sig snart så att ni kan få en lite mer normal tillvaro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s